Image by Drew Beamer

SnickarFranck
- på väg mot något större...


På sidan Stiftelsen Bifrost kan du läsa mer om SnickarFrancks del i ett större nav för hållbart byggande och boende i nordvästra Skåne. Det är ett väldigt spännande samarbete med många projektidéer som kommer att växa ett steg i taget. 

Första steget för SnickarFranck just nu är att förvärva en gård i utkanten av Ängelholms tätort som ska utgöra en utgångspunkt 
för verksamheten. Gården ska vara såpass stor att den kan inrymma ett eget snickeri, något SnickarFranck är i stort behov av. 

Steg nummer två är att öppna en butik som säljer ekologiska byggvaror samt byggnadsvårdsprodukter. Detta är ett logiskt steg i utvecklingen då företaget redan idag måste lagerhålla en hel del produkter. Att öppna en butik hade gjort tillgången på ekologiska byggvaror enklare och som återförsäljare hade företaget kunnat köpa in dem till ett mer fördelaktigt pris. Till glädje även för alla våra kunder.

När samarbetet mellan Snickarfranck och Stiftelsen Bifrost startade skapades många nya och spännande utmaningar. Vi vill vara ett hållbart företag hela vägen ut. Inte bara ekologiskt utan även socialt. Hur åstadkommer vi det förutom att jobba med en god arbetsmiljö för våra anställda? Så föddes idén att skapa ett samarbete med det blivande snickeriet och daglig verksamhet.

Tänk att kunna kombinera ett företagssnickeri med ett liten snickarverkstad för daglig verksamhet. Rester från snickeriet kan bli nya spännande produkter och konstverk istället för brännved. Kanske kan några från den dagliga verksamheten följa med in i snickeriet då och då och praktisera hos en utbildad snickare. Det ekologiska möter det sociala och nya världar skapas!