EF2B07E8-14E0-487E-AF7D-AB686C008773.JPG
3BC13E60-EEA1-49F8-9B45-663F6A2190D9.JPG
0B56D09B-4C75-402D-8B75-C5E2E1EA7B82.JPG

Byggkonsultationer på distans

Bred kompetens
Vi har en bred kompetens i vårt företag och erbjuder byggkonsultationer på plats (i Skåne), byggnadsantikvarisk rådgivning, ritningar till bygglov samt inrednings- och designhjälp. Läs mer om de tjänsterna
här. Denna sida handlar om byggkonsultationer på distans.

Stor efterfrågan på att bygga hållbart
Vi har glädjande nog sett en ständigt ökad efterfrågan på att renovera eller bygga till med hållbara och ekologiska material. Antingen har man köpt ett äldre hus som man månar om ska renoveras på "rätt" sätt eller så vill man bygga om- eller till sitt hus. Att till exempel inreda en kallvind eller en ekonomibyggnad till boyta är klassiska SnickarFranck-projekt.


Gör rätt från början
Att själv försöka ta reda på alla material och metoder som man kan använda för att hålla miljöavtrycket så litet som möjligt och samtidigt få både sin tid och ekonomi att gå ihop kan vara utmanande. Dessutom är det viktigt att ha en helhetskunskap om hur fuktvandring sker i just ditt hus och hur olika material bör kombineras. Fel
konstruktioner kan komma att kosta stora summor pengar. Det är bättre att göra rätt från början.

Ta in en fuktexpert
Vi tar själva tar in fuktexperter vid behov
. Vårt första tips till er är att ta in en lokal konsult som tittar på fukten i ert hus ifall ni misstänker att huset har problem med fukt. Det är någonting vi inte kan göra på distans. Ska ni isolera en grund eller en vind är detta extra viktigt. Vi har väldigt god erfarenhet från företaget AquaDemica när det gäller fuktkontroll.

Hur fungerar en distanskonsultation?
Önskar du hjälp av oss och befinner dig utanför vårt upptagningsområde kan vi erbjuda en distanskonsultation. Hur går den till, hur lång tid tar det att få svar och vad kostar den? Svaren kommer här:Byggkonsultation på distans

1. Till en början skickar du in en förfrågan om en distanskonsultation till oss. Använd formuläret nedan och svara på så många frågor du kan. 

2. Vi skapar en mapp i Google Drive och bjuder in dig. Där kan du sedan ladda upp alla bilder och videor som vi ska titta på.

3. Vi tittar på allt material och återkommer om vi behöver kompletterande information eller bilder.

4. Vid större projekt har vi en dialog om olika tillvägagångssätt och material samt vilka ni skulle föredra.

Skulle ditt projekt vara mycket omfattande och innehålla konstruktionsfrågor vi inte kan svara på skickar vi frågan vidare till vår konstruktör. 

5. Du får en skriftlig sammanställning på material och tillvägagångssätt som vi rekommenderar för just ditt bygge.
Varför inte en konsultation per telefon?
Det korta svaret är att vi inte hinner! Men faktum är att det är så trevligt att prata i telefon att tiden ofta rinner iväg och att allt man borde ha pratat om sällan hinns med. Ni får också en betydligt bättre översikt över både material och tillvägagångssätt när ni får det i skriftlig form.

Pris och tid?
Ofta hinner vi svara på din frågor inom två veckor. Skulle vi ha mycket att göra återkommer vi med ett mejl och berättar att det kommer att ta lite längre tid. Vi debiterar ett timpris på 1100 kr för en konsultation. Enklare frågor som att bygga till en veranda, tilläggsisolera och lägga ett golv eller göra några rum i huset tar ofta inte mer än en timme. Har du ett komplicerat och stort projekt där du ska inreda en hel ekonomibyggnad till boningshus kan konsultationen ta en halv dag eller mer. Vi stämmer av redan i början med dig om vi ser att konsultationen riskerar att bli omfattande.

Behöver vi skicka några frågor vidare till vår konstruktör tillkommer hans timdebitering på priset. Vi frågar er alltid i förväg om ni vill att vi skickar frågan vidare till konstruktören.

Kan vi alltid svara på dina frågor?
Det förekommer att ert projekt är för komplicerat för att kunna bedömas på distans. Vi meddelar alltid detta innan vi påbörjar vår konsultation. Uppkommer det något område under tiden vi har en konsultation som vi ej kan svara på - så låter vi bli att svara. De råd vi ger er ska ni kunna lita på. Det vi inte kan låter vi bli att killgissa på. Önskar ni ändå att problemet reds ut kan vi skicka frågan vidare i vårt kontaktnät. 

När det gäller byggnation och byggnadsvård kan ni säkert också få fler än ett "rätt" svar på samma fråga. Det finns alltid olika sätt att lösa problem på. Har vi flera alternativ rekommenderar vi några av dem till er så att ni kan välja. Eller så har vi en dialog om vilket alternativ ni vill gå vidare med.


Välkommen att ge ert hus den tid och kärlek det förtjänar... Fyll i formuläret nedan!

 

Byggkonsultation på distans
arrow&v

Tack! Vi hör av oss!

Fick inte allt plats? Vet du inte riktigt vad du ska fråga om?

Inga problem. Formuläret är bara början. Vi fortsätter att ha kontakt med dig via mejl hela vägen in i mål!

 

E55FB680-8BD8-403D-BC11-B5A5D7BCB694.JPG