top of page
EF2B07E8-14E0-487E-AF7D-AB686C008773.JPG
3BC13E60-EEA1-49F8-9B45-663F6A2190D9.JPG
0B56D09B-4C75-402D-8B75-C5E2E1EA7B82.JPG

Byggkonsultation på plats

Glädjande nog är våra konsultationer väldigt uppskattade. Att själv försöka ta reda på alla material och metoder som man kan använda för att hålla miljöavtrycket så litet som möjligt och samtidigt få både sin tid och ekonomi att gå ihop kan vara utmanande. Renoverar du dessutom ett äldre hus är det viktigt att ha en helhetskunskap om hur t.ex. fuktvandring sker i just ditt hus och hur olika material bör kombineras. Fel konstruktioner kan komma att kosta stora summor pengar att åtgärda. Det är bättre att göra rätt från början.

Kanske vill du bygga lite själv och få hjälp med viktiga beslut och byggteknisk konstruktion? Vi hjälper dig gärna för att förverkliga ditt drömprojekt. Hur renoverar man äldre hus på ett hållbart sätt och vad är viktigt att tänka på då? Vilka fördelar finns det med ekologiska material och vilka ska man välja?

Vi utför konsultationer på plats i hela Skåne (samt Halland upp till Halmstad) och dessutom distanskonsultationer i övriga landet, se längre ner.

Byggkonsultation med bygghjälp

En lite unik lösning för SnickarFranck är att vi dessutom erbjuder skräddarsydd hjälp till dig som vill bygga själv. Detta gäller också våra kunder utanför ordinarie upptagningsområde. Vi skickar då en snickare till dig när du så önskar som hjälper dig att komma igång med olika byggmoment eller kanske hjälp att påbörja lerklining etc.

Bygghjälp erbjuder vi i hela Skåne (samt Halland upp till Halmstad).

 

Byggnadsantikvarisk rådgivning

Är ni intresserade av att få byggnadsantikvarisk rådgivning angående ert gamla hus har vi en egen utbildad byggnadsantikvarie som gärna berättar och ger tips och råd kring hur man renoverar och restaurerar med respekt för byggnadens kulturhistoriska värde. Speciellt är detta viktigt om du har ett kulturmärkt hus.Byggkonsultationer på distans

Önskar du hjälp av oss och befinner dig utanför vårt upptagningsområde (Skåne och Halland upp till Halmstad) kan vi erbjuda en distanskonsultation. Hur går den till, hur lång tid tar det att få svar och vad kostar den? 


Byggkonsultation på distans

1. Till en början skickar du in en förfrågan om en distanskonsultation till oss. Använd gärna formuläret nedan och svara på så många frågor du kan, alternativt skicka en förfrågan till oss via mejl.

2. Vi tittar på allt material och återkommer om vi behöver kompletterande information eller bilder.

3. Vi inleder en dialog om olika tillvägagångssätt och material. Dialogen kan ske över telefon, online-möte eller via mejl, beroende på vad ni önskar och vad som fungerar bäst.

Skulle ditt projekt vara mycket omfattande och innehålla konstruktionsfrågor vi inte kan svara på skickar vi frågan vidare till vår konstruktör. 

4. Önskar du att en lokal byggfirma tar hand om ert byggprojekt kan du får en skriftlig sammanställning på material och tillvägagångssätt som vi rekommenderar för just ditt bygge.Pris och tid?
Ofta hinner vi svara på din frågor inom två veckor. Skulle vi ha mycket att göra återkommer vi med ett mejl och berättar att det kommer att ta lite längre tid. Vi debiterar ett timpris på 1500 kr för en konsultation.


Prisexempel
Enklare frågor som att bygga till en veranda, tilläggsisolera och lägga ett golv eller göra några rum i huset tar ofta inte mer än en timme.

En mer omfattande konsultation som att isolera och inreda en hel vind eller bygga till ett rum till huset kan ta ca 2-3 timmar.

Har du ett komplicerat och stort projekt där du ska inreda en hel ekonomibyggnad till boningshus kan konsultationen ta 3-5 timmar eller mer.

Vi stämmer av redan i början med dig om vi ser att konsultationen riskerar att bli omfattande.


Behöver vi skicka några frågor vidare till vår konstruktör tillkommer hans timdebitering på priset. Vi frågar er alltid i förväg om ni vill att vi skickar frågan vidare till konstruktören.


Kan vi alltid svara på dina frågor?
Det förekommer att ett projekt är för komplicerat för att kunna bedömas på distans. Vi meddelar alltid detta innan vi påbörjar vår konsultation om det går att förutsäga. Uppkommer det något område under tiden vi har en konsultation som vi ej kan svara på skickar vi frågan vidare i vårt kontaktnät t.ex. om det handlar om murning eller plåtslagning.

När det gäller byggnation och byggnadsvård finns det ofta fler "rätt" svar på samma fråga. Det finns alltid olika sätt att lösa problem på. Har vi flera alternativ rekommenderar vi några av dem till er så att ni kan välja. Eller så har vi en dialog om vilket alternativ ni vill gå vidare med.


Välkommen att ge ert hus den tid och kärlek det förtjänar!

Fyll i formuläret nedan...

 

IMG_0036.jpeg
C5E66840-6456-42BC-8489-45A6DE0B40F3.JPG
IMG_0044.jpeg
IMG_9497.jpeg
Byggkonsultation på distans
arrow&v

Tack! Vi hör av oss!

Fick inte allt plats? Vet du inte riktigt vad du ska fråga om?

Inga problem. Formuläret är bara början. Vi fortsätter att ha kontakt med dig hela vägen in i mål!

 

E55FB680-8BD8-403D-BC11-B5A5D7BCB694.JPG
bottom of page