Ekobygg & Byggnadsvård

Byggnadsvård &
Renovering av äldre hus

SnickarFranck utför träarbeten med inriktning byggnadsvård och ekobygg. Vi gör det mesta inom byggnadssnickeri - renovering, om- och tillbyggnad, utemiljö och inredning. Vi bygger om och renoverar i torp och gårdar, med varsam hand och kärlek till de naturliga materialen och de gamla metoderna. Våra huvudområden är renovering av äldre hus och byggnation med klimatsmarta och giftfria byggmaterial.

Inom företaget finns snickare med god kompetens också inom badrum,  fin-och möbelsnickeri. Vid större projekt samarbetar vi med noga utvalda företag inom de gamla hantverken. Därför kan vi erbjuda helhetslösningar även för renoveringar som omfattar många olika typer av hantverk där varje område kräver specialkompetens inom byggnadsvård. 

Ekologiskt bygg

 

Det finns många anledningar att överväga ekologiska alternativ när man ska välja byggteknik och material för sitt boende. För oss faller det sig naturligt att främst arbeta med de naturliga materialen, då vi jobbar mycket med gamla torp och gårdar och dessa är byggda på ett sätt där det i många fall är direkt olämpligt att använda sig av sedvanliga diffusionstäta metoder. Men även vid nybyggnation eller renovering av moderna hus ser vi stora fördelar med att välja ekologiskt. 

De ekologiska alternativen ger ett lägre klimatavtryck och ett hälsosammare inomhusklimat i bostaden, med hus som andas och ytskikt som inte emitterar giftiga ämnen över tid. Dessutom är det trevligare för oss hantverkare att arbeta med material som inte äventyrar vår hälsa eller arbetsmiljö. Det kan handla om naturfiber så som hampa, cellulosa, lin eller träfiber istället för mineralull, eller vulkansten och återvunnet glas istället för cellplast. Fossilfria färger av linolja eller mineraler istället för plaster. Kiselbehandlad furu eller ek istället för tryckimpregnerat.

Ritningar till bygglov

Vi önskar erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Förutom våra byggtjänster gör vi även kompletta ritningar för bygglov till ett fast pris!

  

Skulle ni först vilja ha hjälp med själva planlösningen, designen eller det estetiska: kika in på vår Inrednings- och byggtjänst.

Vid behov av konstruktionsritningar anlitar vi en extern konstruktör och skulle det behövas mer komplexa ritningar, vid nybyggnation och liknande samarbetar vi även med arkitekter som har fokus på byggnadsvård och ekologiska alternativ.

 

Du får 1000 kr i rabatt på dina bygglovsritningar om du först gör en designritning!

Prisexempel:

Bygglovsritningar från 5000 kr
(normalstor enplansvilla).

Byggkonsultation

Kanske vill du bygga lite själv och få hjälp med viktiga beslut och byggteknisk konstruktion? Vi hjälper dig gärna på plats för att förverkliga ditt drömprojekt. Hur renoverar man äldre hus på ett hållbart sätt och vad är viktigt tänka på då? Vilka fördelar finns det med ekologiska material och vilka ska man välja? 

Är ni intresserade av hjälp kan ni boka en byggkonsultation där ni får handfasta tips på byggandet. Det kan vara väldigt skönt att få hjälp att fatta rätt beslut eller att bli visad i en ny riktning när man kört fast.

 

Prisexempel:

Byggkonsultation på plats: 950 kr/tim.
 

Inredningsdesign & byggkonsultation

Vi är ett spännande team i SnickarFranck där det även ingår en designer specialiserad på smarta planlösningar. När man ska renovera eller bygga till kan det vara mycket värt att tänka en extra gång innan man sätter sågen i stocken. Hur kan man använda utrymmet på bästa sätt? Vilka behov har man egentligen? Vad blir estetisk tilltalande? Kan man göra på andra sätt?

En inrednings- och byggkonsultation ger en omfattande kompetens med både en designer samt en byggrådgivare till er tjänst.

Om ni sedan önskar mer hjälp gör vi en designritning som inkluderar en planritning samt en 3D-ritning där man lätt kan få se sitt utrymme och hur det kommer att se ut när det blir möblerat.

Prisexempel:

Inrednings- och byggkonsultation: 1300 kr/tim. 

Prisexempel:

Inredningsdesignritning från 5000 kr
(normalstor enplansvilla).

Om ni därefter vill gå vidare till bygglovsritningar utgår en rabatt på 1000 kr.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

snickare helsingborg snickare munka ängelholm höganäs byggnadsvård skåne ekobygg skåne Renovering av Äldre Hus snickarfranck