Byggnadsvård &
Renovering av äldre hus

SnickarFranck utför träarbeten med inriktning på byggnadsvård och ekobygg. Vi gör det mesta inom byggnadssnickeri - renovering, om- och tillbyggnad, utemiljö och inredning. Vi bygger om och renoverar i torp och gårdar, med varsam hand och kärlek till de naturliga materialen och de gamla metoderna. Våra huvudområden är renovering av äldre hus och byggnation med klimatsmarta och giftfria byggmaterial.

Inom företaget finns snickare med specialkompetens inom byggnadsvård. Vid större projekt samarbetar vi med noga utvalda företag inom de gamla hantverken. Därför kan vi genomföra helhetslösningar även vid renoveringar som omfattar många olika typer av hantverk där varje område kräver specialkompetens inom byggnadsvård. 

Ekologiskt bygg

 

Det finns många anledningar att överväga ekologiska alternativ när man ska välja byggteknik och material för sitt boende. För oss faller det sig naturligt att främst arbeta med de naturliga materialen, då vi jobbar mycket med gamla torp och gårdar och dessa är byggda på ett sätt där det i många fall är direkt olämpligt att använda sig av sedvanliga diffusionstäta metoder. Men även vid nybyggnation eller renovering av moderna hus ser vi stora fördelar med att välja ekologiskt. 

De ekologiska alternativen ger ett lägre klimatavtryck och ett hälsosammare inomhusklimat i bostaden, med hus som andas och ytskikt som inte emitterar giftiga ämnen över tid. Dessutom är det trevligare för oss hantverkare att arbeta med material som inte äventyrar vår hälsa eller arbetsmiljö. Det kan handla om naturfiber som hampa, cellulosa, lin eller träfiber istället för mineralull, eller vulkansten och återvunnet glas istället för cellplast. Fossilfria färger av linolja eller mineraler istället för plaster. Kiselbehandlad furu eller ek istället för tryckimpregnerat.

Ritningar till bygglov

Vi önskar erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Förutom våra byggtjänster gör vi även kompletta ritningar för bygglov till ett fast pris!

 

Skulle ni först vilja ha hjälp med själva planlösningen, designen eller det estetiska: kika in på vår Design- och inredningshjälp.

 

Vid behov av konstruktionsritningar anlitar vi en extern konstruktör och skulle det behövas mer komplexa ritningar vid nybyggnation och liknande samarbetar vi även med arkitekter som har fokus på byggnadsvård och ekologiska alternativ.

 

Du får rabatt på dina bygglovsritningar om du först gör en designritning hos oss.

Byggkonsultation

Kanske vill du bygga lite själv och få hjälp med viktiga beslut och byggteknisk konstruktion? Vi hjälper dig gärna på plats för att förverkliga ditt drömprojekt. Hur renoverar man äldre hus på ett hållbart sätt och vad är viktigt att tänka på då? Vilka fördelar finns det med ekologiska material och vilka ska man välja? 

Byggnadsantikvarisk rådgivning

Är ni intresserade av att få byggnadsantikvarisk rådgivning angående ert gamla hus har vi en egen utbildad byggnadsantikvarie som gärna berättar och ger tips och råd kring hur man renoverar och restaurerar med respekt för byggnadens kulturhistoriska värde.

Design- & Inredningshjälp

Vi är ett spännande team i SnickarFranck där det även ingår en utbildad designer. När man ska renovera eller bygga till kan det vara mycket värt att tänka igenom allt en gång extra innan man sätter sågen i virket. Hur kan man disponera utrymmet på bästa sätt? Vad blir estetiskt tilltalande? Finns det andra alternativa lösningar som kan ge mervärde?

 

En Design- och inredningshjälp börjar med en inmätning av ert hus samt dialog gällande önskemål. Därefter ritas en designritning med ett förslag på en planritning inklusive en 3D-ritning där ni lätt kan se ert utrymme och hur det kommer att se ut när det blir möblerat. 

 

Kontakta oss för aktuella priser på konsultationer och ritningar.

IMG_2764.jpeg