Snickarfirman med eko-profil

SnickarFranck utför träarbeten med inriktning byggnadsvård och ekobygg. Vi gör det mesta inom byggnadssnickeri - renovering, om- och tillbyggnad, utemiljö och inredning. Vi bygger om och renoverar i torp och gårdar, med varsam hand och kärlek till de naturliga materialen och de gamla metoderna. Våra huvudområden är renovering av äldre hus och byggnation med klimatsmarta och giftfria byggmaterial.

Inom företaget finns snickare med god kompetens också inom fin-och möbelsnickeri. Vid större projekt samarbetar vi med noga utvalda företag inom de gamla hantverken. Därför kan vi erbjuda helhetslösningar även för renoveringar som omfattar många olika typer av hantverk där varje område kräver 

specialkompetens inom byggnadsvård. 

Vi bygger med sunda material

 

Det finns många anledningar att överväga ekologiska alternativ när man ska välja byggteknik och material för sitt boende. För oss faller det sig naturligt att främst arbeta med de naturliga materialen, då vi jobbar mycket med gamla torp och gårdar och dessa är byggda på ett sätt där det i många fall är direkt olämpligt att använda sig av sedvanliga diffusionstäta metoder. Men även vid nybyggnation eller renovering av moderna hus ser vi stora fördelar med att välja ekologiskt. 

De ekologiska alternativen ger ett lägre klimatavtryck och ett hälsosammare inomhusklimat i bostaden, med hus som andas och ytskikt som inte emitterar giftiga ämnen över tid. Dessutom är det trevligare för oss hantverkare att arbeta med material som inte äventyrar vår hälsa eller arbetsmiljö. Det kan handla om naturfiber så som hampa, cellulosa, lin eller träfiber istället för mineralull, eller vulkansten istället för cellplast. Fossilfria färger av linolja eller mineraler istället för plaster. Kiselbehandlad furu eller ek istället för tryckimpregnerat.

Vår hållbarhetsfilosofi

 

SnickarFranck utgår i första hand ifrån en hållbarhetstanke. Inför varje nytt renoveringsprojekt försöker vi se hur vi kan ta till vara och vidareutveckla, istället för att ha som grundinställning att ”blåsa ur” och bygga nytt. Det finns så klart lägen när det sistnämnda kan vara det enda alternativet, men i de fall det går att kombinera bevarande och återbruk med varsam renovering är det den vägen vi brukar rekommendera. 

 

Det är inte bara långsiktigt mer ekonomiskt och bättre för miljön, det bidrar i vårt tycke nästan alltid till en större trivsel i det färdiga boendet. Att låta gångna tiders avtryck finnas kvar samtidigt som man tillför nya lösningar från sin egen samtid behöver inte vara en motsättning. Så länge det finns en smula respekt för kulturhistoriska värden och en vilja att en gång kunna lämna över ett sunt och välbyggt hem till dem som kommer efter, är det vår övertygelse att det går att kombinera byggnadsvård och ekologiskt byggande med modern komfort och nutida lösningar.

Våra samarbetspartners

SnickarFranck samarbetar nära med specialister som kompletterar firmans kompetens. Nedanstående är företag och personer vi regelbundet utför uppdrag tillsammans med. Utöver dem finns ytterligare en handfull noga utvalda företag inom plåtslagning, el, vvs, kakelsättare  m.fl. som vi vänder oss till vid entreprenader som kräver sådan expertis.

Ni & Wi Timmer och Tak - taktäckare och snickare/timmerarbetare med specialisering mot byggnadsvård.

Pär Klyvner på Ekoisolering - koordinator, säljare och teknisk chef på Ekoisolering. Arbetar med ekologiska isoleringsalternativ, i huvudsak cellulosa och perlit.

Steninge Snickeri - mångsidig talangfull finsnickare; möbler, trappor, fönster och dörrar, inredning etc. 

 

Furutorps Trädgård & Landskap - landskapsarkitekt som specialiserar sig på att rita och anlägga i första hand privata trädgårdar.

 

Carl-Henrik Jansson på Malens Snickeri - möbelsnickare och verkstadschéf, inredning och restaurering för Lunds Domkyrka, tidigare verksam med företaget Snickeri Yggdrasil. 

Munka-Ljungby Såg & Hyvleri - lokalt sågverk som producerar massiva golv av lövträd från närområdet. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

snickare helsingborg snickare munka ängelholm höganäs byggnadsvård skåne ekobygg skåne Renovering av Äldre Hus snickarfranck