Lite personligt om oss

SnickarFranck drivs av Jesper Franck och hustrun Annmarie Brandstädter. Jag - Jesper - är snickaren som alltid känt en 

dragning till mossbelupna stengärdsgårdar och silvergrå timmerväggar. Min lediga tid spenderas till stor del ute i naturen tillsammans med hustru och vovvar, eller vid skrivbordet där jag stundtals roar mig att författa episk fantastik.

Så hur kom jag att arbeta som snickare med förkärlek till äldre hus? Min första kontakt med byggnadsvården fick jag i början av min lärlingstid, under en lång praktikperiod på Fredriksdals friluftsmuseum. Allt skulle snickras enligt byggnadsantikvarisk standard och med tidsenliga material och tekniker. Sedan dess har intresset för hållbart byggande fortlevt under mina drygt 20 år i byggbranschen, då jag haft möjlighet att jobba med både modern och traditionell byggteknik. Med tiden har jag funnit att det är i de äldre husen och med de naturliga materialen som jag trivs att arbeta allra bäst. Idag driver jag min egen verksamhet som helt inriktar sig på sunt och hållbart byggande. 

Min kreativa hustru Annmarie kompletterar mina kunskaper väl med sin breda kompetens inom formgivning, kartritning och sitt goda öga för smarta och estetiskt tilltalande lösningar inom husrenovering. Annmarie är konstnär och utbildad designer, samt lärare. Hon har över tjugo års yrkeserfarenhet inom grafisk formgivning och design, med bl.a. utformning och inredning av privata och offentliga utrymmen.

 

Precis som min snickarinriktning utgår hennes konstverksamhet från ett hållbarhetsperspektiv och hon arbetar aktivt med att utforska nya intressanta hållbara metoder och material inom konsten. Vill du veta mer om konsten och kurserna Annmarie erbjuder? Kika in på Amie Brand Art.  

Tillsammans har vi slutfört två husprojekt, ett renoverat torp samt ett nybygge med återbruk som utgångspunkt. Vi har även utformat och inrett en komplett CamperVan med trämaterial och ekologiska färger. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

snickare helsingborg snickare munka ängelholm höganäs byggnadsvård skåne ekobygg skåne Renovering av Äldre Hus snickarfranck