Ekobygg & Byggnadsvård

Vi på SnickarFranck Ekobygg & Byggnadsvård!

Jesper Franck

Ägare & Huvudansvarig byggentreprenör

Över 20 års erfarenhet i byggbranschen, med både modern och traditionell byggteknik. Driver idag SnickarFranck som helt inriktar sig på byggnadsvård och hållbart byggande. Tillbringar fritiden i skogen med hustru och hundar eller vid skrivbordet där han stundtals skriver episk fantastik och worldbuilding.

Annmarie Brandstädter

Ägare - Ansvar inom marknadsföring, design, organisation och personal

Designer, konstnär samt utbildad lärare. Har över tjugo års yrkeserfarenhet inom grafisk formgivning, marknadsföring och design. Arbetar aktivt med hållbara metoder och material inom konst och färg. Kika in på Amie Brand Art.   

Sven Börjesson

Snickare

Drivit eget byggföretag i 30 år. Utbildad och har lång erfarenhet inom badrum, kakel/klinker, våtrum. Även utbildad inom finsnickeri. Hos SnickarFranck förverkligar Sven en gammal dröm om att jobba med äldre hus och sunda byggmaterial.

Toru Shingai

Snickare

Utbildad möbelsnickare med lång erfarenhet av finsnickeri. Har drivit egen snickarfirma och även jobbat som verkstadschef på ett finsnickeri i 10 år. Brinner för byggnadsvård, timring och taktäckning. Söker ständigt nya kunskaper inom hållbara ekologiska byggtekniker. 

Anders Öhrn

Snickare

Uppvuxen i farfars snickerifabrik med lång arbetslivserfarenhet inom byggnadssnickeri och finsnickeri. På fritiden tillverkas handgjorda knivhandtag och egendesignade högtalare. Även arbetat många år med datorer och programmering.

Benny Mjöberg

Snickarlärling

Snickarlärling med stort intresse och gott handlag för snickaryrket. Yrkesverksam brandman. Stort intresse för träning och hälsa, tidigare fotbollsspelare. Gjort en Svensk Klassiker tillsammans med sin sambo.

Christoffer Tornerhult

Snickarlärling

Snickarlärling som inte får nog av att snickra på jobbet utan även driver byggprojekt på fritiden i familjens fastighet. Brandman och kollega med Benny. Med vilken han också delar sitt intresse för idrott och hälsa. 

Anders Johansson

Timanställd snickare

Kreativ snickare med stor erfarenhet inom byggnads- och finsnickerier. Jobbade tidigt på friluftsmuseum Fredriksdal. Stort intresse för träning och hälsa; styrketräning, crossfit och simning. Friluftsmänniska som spenderar mycket tid i skog och mark.

Skulle du vilja jobba hos oss?

Vi letar regelbundet efter nya snickare till våra projekt. Kravet är att du har yrkesvana som snickare och gärna erfarenhet av byggnadsvård eller ekobygg. (Tyvärr kan vi i dagsläget ej ta emot praktikanter eller personer utan god yrkesvana.)

Våra samarbetspartners

SnickarFranck samarbetar nära med specialister som kompletterar firmans kompetens. Nedanstående är företag och personer vi regelbundet utför uppdrag tillsammans med. Utöver dem finns ytterligare en handfull noga utvalda företag inom plåtslagning, el, vvs, markarbeten m.fl. som vi vänder oss till vid entreprenader som kräver sådan expertis.

Plockhugget

Som ett led i vårt ständigt pågående arbete för hållbarhet och miljö har vi knutit ett nära samarbete med Plockhugget som levererar virke till alla våra stora byggprojekt. Plockhugget erbjuder en unik spårbarhet som ger dig som kund möjlighet att följa träet vi använder i ditt hus hela vägen tillbaka till den skog där det avverkats. På så vis kan du med egna ögon hur skogarna där vi hämtar vårt virke brukas och frodas.

 

Timmer och Tak

Taktäckare och snickare/timmerarbetare med specialisering mot byggnadsvård.

Ekoisolering

Isoleringsentreprenör i Åhus. Arbetar uteslutande med ekologiska isoleringsalternativ, i huvudsak cellulosa, träfiber och perlit.

Mattiassons Kakelugnsmakeri

Lokala kakelugnsmakare och murare med fokus på äldre hus och traditionella tekniker. 

Munka-Ljungby Såg & Hyvleri

Lokalt sågverk som producerar massiva golv av lövträd från närområdet, samt ekbjälkar till korsvirkeshus. 

Snickeri, Hantverk och Kultur

Lokal fönsterhantverkare med stor passion för byggnadsvård och genuint hantverk.

Steninge Snickeri

Mångsidig talangfull finsnickare; möbler, trappor, fönster och dörrar, inredning etc. 

 

Furutorps Trädgård & Landskap 

Landskapsarkitekt som specialiserar sig på att rita och anlägga i första hand privata trädgårdar.

Carl-Henrik Jansson på Malens Snickeri

Möbelsnickare och verkstadschéf, inredning och restaurering för Lunds Domkyrka, tidigare verksam med företaget Snickeri Yggdrasil. 

SnickarFranck är sedan 2020 fullvärdig medlem i BEVIS, Byggnadsvård i Skåne, ett nätverk som samlar skånska hantverkare och företag inom byggnadsvård, med fokus på god kvalitet och hållbarhet.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

snickare helsingborg snickare munka ängelholm höganäs byggnadsvård skåne ekobygg skåne Renovering av Äldre Hus snickarfranck