top of page
Jesper10_0 (1).JPG
IMG_6403.jpeg
Sven10_1 (4).jpg

Vi på SnickarFranck Ekobygg & Byggnadsvård!

Jesper10_3.jpg

Jesper Franck

Ägare - VD & Projektchef

Över 20 års erfarenhet i byggbranschen, med både modern och traditionell byggteknik. Driver idag SnickarFranck som helt inriktar sig på byggnadsvård och hållbart byggande. Tillbringar fritiden i skogen med hustru och hundar eller vid skrivbordet där han stundtals skriver episk litteratur och worldbuilding.

IMG_6401.jpeg

Freja Brandstädter Franck

Ägare - Ansvar: Information, design och HR/personal

Utbildad Bild- och NO-lärare, designer och konstnär. Har över tjugo års yrkeserfarenhet inom grafisk formgivning, marknadsföring och design. Intresserad av ekologiska hållbara material. Ordförande för Stiftelsen Bifrost som jobbar för en ökad hållbarhet i samhället.

Sven10_8.jpg

Sven Börjesson

Snickare/Arbetsledare

Drivit eget byggföretag i 30 år. Utbildad och har lång erfarenhet inom badrum, kakel/klinker, våtrum. Även utbildad inom finsnickeri. Hos SnickarFranck förverkligar Sven en gammal dröm om att jobba med äldre hus och sunda byggmaterial. Ute på byggarbetsplatsen är det möjligt att du kommer att möta Sven som en av våra arbetsledare.

IMG_0086.JPG

Karin Larsarp

Snickare/Byggnadsvårdsantikvarie

Utbildad bebyggelseantikvarie och byggnadssnickare och har älskat gamla hus sedan barnsben. Har drivit eget inom byggnadsvård och finsnickrat en del. Är kreativ och älskar att bygga och måla även på fritiden. Målet är att hela tiden lära sig nytt inom olika former av hantverk.

IMG_0003.JPG

Cristoffer Ekstrand Hansen

Snickare

Utbildad snickare med flerårig erfarenhet inom byggnadsvård. Jobbar gärna med äldre hus och i historiska miljöer. Brinner för att lära sig mer inom byggnadsvård och ekologiskt byggande.

339BB260-C26F-4843-86CA-0524751CC22A.JPG

Thomas Barthélemy

Snickare

Utbildad finsnickare, bildhuggare och byggingenjör. Drivit egen snickarfirma i flertalet år samt även varit lärare inom finsnickeri. Väldigt intresserad av byggnadsvård och ekologiskt byggande. På fritiden ängar han sig gärna åt klättring.

IMG_0065.JPG

Erik Odh

Snickarlärling

Snickarlärling med stort intresse för byggnadsvård, sunda material och hur man kan kombinera äldre och modernt hantverk. Har många intressen till exempel odling enligt naturens kretslopp och traillöpning i skog och berg.

IMG_5469.jpeg

Anders Johansson

Timanställd - Snickarlärling

Kreativ snickare med stor erfarenhet inom byggnads- och finsnickerier. Jobbade tidigt på friluftsmuseum Fredriksdal. Stort intresse för träning och hälsa; styrketräning, crossfit och simning. Friluftsmänniska som spenderar mycket tid i skog och mark.

IMG_5183.jpeg

Benny Mjöberg

Timanställd - Snickarlärling

Snickarlärling med stort intresse och gott handlag för snickaryrket. Yrkesverksam brandman. Stort intresse för träning och hälsa, tidigare fotbollsspelare. Gjort en Svensk Klassiker tillsammans med sin sambo.

IMG_6452_edited.jpg

Christoffer Tornerhult

Timanställd - Snickarlärling

Snickarlärling som inte får nog av att snickra på jobbet utan driver även byggprojekt på fritiden på familjens fastighet. Brandman och kollega med Benny med vilken han också delar sitt intresse för idrott och hälsa. 

images.jpg

Bengt Jildmalm
Delägare & Styrelsemedlem

Förutom Jesper och Freja Franck sitter Bengt Jildmalm med i företagets styrelse. Bengt är entreprenör och företagare med stor erfarenhet. Han är grundare och ägare av bl.a. Estate Group och Primär Fastighetsförvaltning. Bengt är utbildad ingenjör med öga för nya intressanta verksamheter och stort varmt hjärta för ideell verksamhet som Star for Life samt alltmer engagerad för en hållbar samhällsutveckling.

Skulle du vilja jobba/samarbeta med oss?
Vi letar regelbundet efter nya snickare till våra projekt. Kravet är att du har god yrkesvana som snickare och gärna erfarenhet av byggnadsvård eller ekobygg eller stort intresse för dessa områden! (Tyvärr kan vi i dagsläget ej ta emot praktikanter eller personer utan yrkesvana.)

IMG_5172.jpeg
34E79F3A-21AA-432F-BE58-485B3007C5AC.JPG
IMG_6482_edited.jpg

Våra samarbetspartners

SnickarFranck samarbetar nära med specialister som kompletterar firmans kompetens. Nedanstående är företag och personer vi regelbundet utför uppdrag tillsammans med. Utöver dem finns ytterligare en handfull noga utvalda företag inom plåtslagning, el, vvs, markarbeten m.fl. som vi vänder oss till vid entreprenader som kräver sådan expertis.

Plockhugget

Som ett led i vårt ständigt pågående arbete för hållbarhet och miljö har vi knutit ett nära samarbete med Plockhugget som levererar virke till alla våra stora byggprojekt. Plockhugget erbjuder en unik spårbarhet som ger dig som kund möjlighet att följa träet vi använder i ditt hus hela vägen tillbaka till den skog där det avverkats. På så vis kan du med egna ögon se hur skogarna där vi hämtar vårt virke brukas och frodas.

 

Timmer och Tak

Taktäckare och snickare/timmerarbetare med specialisering mot byggnadsvård.

Connecting Group
För samman företag, stiftelser, projekt och människor som vill göra gott. De hjälper till att skapa stiftelser. Samverkan är deras nyckelord.

Ekoisolering

Isoleringsentreprenör i Åhus. Arbetar uteslutande med ekologiska isoleringsalternativ, i huvudsak cellulosa, träfiber och perlit.

Mattiassons Kakelugnsmakeri

Lokala kakelugnsmakare och murare med fokus på äldre hus och traditionella tekniker. 

Munka-Ljungby Såg & Hyvleri

Lokalt sågverk som producerar massiva golv av lövträd från närområdet, samt ekbjälkar till korsvirkeshus. 

Snickeri, Hantverk och Kultur

Lokal fönsterhantverkare med stor passion för byggnadsvård och genuint hantverk.

Steninge Snickeri

Mångsidig talangfull finsnickare; möbler, trappor, fönster och dörrar, inredning etc. 

 

Furutorps Trädgård & Landskap 

Landskapsarkitekt som specialiserar sig på att rita och anlägga i första hand privata trädgårdar.

Carl-Henrik Jansson på Malens Snickeri

Möbelsnickare och verkstadschéf, inredning och restaurering för Lunds Domkyrka, tidigare verksam med företaget Snickeri Yggdrasil. 

SnickarFranck är medlem i följande föreningar:

Logo-Bevis.jpg

SnickarFranck är sedan 2020 fullvärdig medlem i BEVIS, Byggnadsvård i Skåne, ett nätverk som samlar skånska hantverkare och företag inom byggnadsvård, med fokus på god kvalitet och hållbarhet.

byggnadsvardslogga.png

Byggnadsvårdsföretagen är en nationell branschorganisation för specialister inom byggnadsvård. Här finner du företag med särskild kompetens inom underhåll och restaurering av kulturhistoriskt värdefulla byggnader. 

svenska-byggnadsvardsforeningen-logo.png

Byggnadsvårdsföreningen jobbar för skydda, vårda och bevara byggnader och miljöer. Genom att skapa opinion, sprida och förmedla kunskap om byggnadsvård, beprövad byggnadsteknik och hållbart byggande.

skanskagardar.jpg

Föreningen Skånska Gårdar ser som sin uppgift att utbreda och vidmakthålla intresset för den skånska landsbygdens byggtraditioner.

hallbart-byggande-i-syd-1000px-720x720.j

Hållbart Byggande i Syd är en ideell förening vars syfte är att vara ett nätverk för företag i byggbranschen som är inriktade mot ekologiskt hållbart byggande. Föreningen vill sprida information och kunskap om olika typer av hållbart byggande, skapa nätverk och bidra till ett mer hållbart samhälle.

logga2016.gif

Föreningen Permakultur i Sverige verkar för utvecklingen av ekologiska samhälls- och livsformer i överensstämmelse med den filosofi och etik som ligger till grund för permakultur: omsorg om jorden och människor samt fördelning av överskott.

skydda-skogen-logga.png

Föreningen Skydda Skogen arbetar för att Sveriges gammelskogar och andra skogar med höga naturvärden ska bevaras. De arbetar också för en reform av skogsbruket till ett naturnära mångbruk, med stort utrymme för lokala näringar och hushållning, rekreation och naturbaserad turism.

Bifrost_Stiftelsen_tryck.png

SnickarFranck
en del av något större...


SnickarFranck är del av en större vision och samarbetar med Insamlingsstiftelsen Bifros som stödjer projekt inom ekologisk, social, kulturell och ekonomisk hållbarhet.
Ett av målen är att skapa ett nav för hållbart boende och byggande i nordvästra Skåne.

IMG_1874.jpeg
IMG_6216.jpeg
Järseke såg.jpeg
bottom of page