top of page
G%C3%A5narp_Kils%C3%A5gatGolv_5_edited.j
87DE05C2-274C-4576-B305-14D66490F776.JPG
AC1E9FDB-3CD6-43D4-AA4E-3F640A137983.JPG

Byggnadsvård &
Renovering av äldre hus

SnickarFranck utför träarbeten med inriktning på byggnadsvård och ekobygg. Vi gör det mesta inom byggnadssnickeri - renovering, om- och tillbyggnad, utemiljö och inredning. Vi bygger om och renoverar i torp och gårdar, med varsam hand och kärlek till de naturliga materialen och de gamla metoderna. Våra huvudområden är renovering av äldre hus och byggnation med klimatsmarta och giftfria byggmaterial.

Inom företaget finns snickare med specialkompetens inom byggnadsvård. Vid större projekt samarbetar vi med noga utvalda företag inom de gamla hantverken. Därför kan vi genomföra helhetslösningar även vid renoveringar som omfattar många olika typer av hantverk där varje område kräver specialkompetens inom byggnadsvård. 

Ekologiskt bygg

 

Det finns många anledningar att överväga ekologiska alternativ när man ska välja byggteknik och material för sitt boende. För oss faller det sig naturligt att främst arbeta med de naturliga materialen, då vi jobbar mycket med gamla torp och gårdar och dessa är byggda på ett sätt där det i många fall är direkt olämpligt att använda sig av sedvanliga diffusionstäta metoder. Men även vid nybyggnation eller renovering av moderna hus ser vi stora fördelar med att välja ekologiskt. 

De ekologiska alternativen ger ett lägre klimatavtryck och ett hälsosammare inomhusklimat i bostaden, med hus som andas och ytskikt som inte emitterar giftiga ämnen över tid. Dessutom är det trevligare för oss hantverkare att arbeta med material som inte äventyrar vår hälsa eller arbetsmiljö. Det kan handla om naturfiber som hampa, cellulosa, lin eller träfiber istället för mineralull, eller vulkansten och återvunnet glas istället för cellplast. Fossilfria färger av linolja eller mineraler istället för plaster. Kiselbehandlad furu eller ek istället för tryckimpregnerat.

30AB13DF-B39A-4963-9513-F4B342BBC298.JPG

Byggkonsultation

Kanske vill du bygga lite själv och få hjälp med viktiga beslut och byggteknisk konstruktion? Vi hjälper dig gärna för att förverkliga ditt drömprojekt. Hur renoverar man äldre hus på ett hållbart sätt och vad är viktigt att tänka på då? Vilka fördelar finns det med ekologiska material och vilka ska man välja?

Vi utför konsultationer på plats i hela Skåne (samt Halland upp till Halmstad) och dessutom distanskonsultationer i övriga landet.

Byggkonsultation med bygghjälp

En lite unik lösning för SnickarFranck är att vi dessutom erbjuder skräddarsydd hjälp till dig som vill bygga själv. Detta gäller också våra kunder utanför ordinarie upptagningsområde (ca 7 mil från Ängelholm). Vi skickar då en snickare till dig när du så önskar som hjälper dig att komma igång med olika byggmoment eller kanske hjälp att påbörja lerklining etc.

Bygghjälp erbjuder vi i hela Skåne (samt Halland upp till Halmstad).

 

Byggnadsantikvarisk rådgivning

Är ni intresserade av att få byggnadsantikvarisk rådgivning angående ert gamla hus har vi en egen utbildad byggnadsantikvarie som gärna berättar och ger tips och råd kring hur man renoverar och restaurerar med respekt för byggnadens kulturhistoriska värde. Speciellt är detta viktigt om du har ett kulturmärkt hus.

Skärmavbild 2021-03-24 kl. 19.56.35.png

Ritningar till bygglov

SnickarFranck erbjuder också en helhetslösning där vi kan ta fram kompletta ritningar för bygglov till ett fast pris. Ska vi göra bygglovsritningar till dig måste du vara väldigt säker på hur du vill ha det. Behöver du först hjälp med själva planlösningen eller utformningen av huset se tjänsten "Hjälp med Planlösning & Utformning".

 

Vid behov av konstruktionsritningar anlitar vi en extern konstruktör som är särskilt kunnig inom byggnadsvård och ekologiska byggmaterial.

 

Behövs mer komplexa ritningar i samband med nybyggnation och omfattande renovering samarbetar vi med flera arkitekter med fokus på både äldre hus och ekobygg.

vardagsrum2(högupplöst).png

Hjälp med Planlösning & Utformning

För att ta fram bra ritningar till ditt blivande hus är det många beslut som ska fattas. Först och främst måste man börja med att göra en god planlösning och eventuelllt lösa själva utformingen av huset.

  

Önskar du vår hjälp med att utforma huset börjar vi eventuellt med en inmätning av ert befintliga hus (om ett sådant finns) samt en dialog om era önskemål. Därefter ritar vi en planlösning som ni även kan se i 3D. På detta sätt är det lättare för er att se hur ert drömhus kommer att fungera i verkligheten.

 

När ni är nöjda med planlösningen börjar vi rita på fasaderna och titta på olika estetiska lösningar. Denna process pendlar ofta lite fram och tillbaka innan ni är helt nöjda med resultatet.

 

Kontakta oss för aktuella priser på konsultationer och ritningar.

IMG_2764.jpeg
Ymer_korsvirke & fasad_14.jpeg
Lervik_hönshus_7.jpeg
bottom of page